Hoe kun je aan inspiratie komen voor jouw blogs?

Door
Johan van Dam
5
min leestijd

Laten we eerlijk zijn: we zijn al ontzettend blij dat je overwogen hebt om te gaan bloggen. Of te laten bloggen: als je geen tijd hebt kun je dit het beste uitbesteden. Maar waar haal je vervolgens de inspiratie vandaan? En waarom moet je eigenlijk bloggen? Wij vertellen je alles van A tot Z.

Waarom bloggen?

Een terechte vraag. Waarom zou je gaan bloggen? Dat is simpel. Je kunt jouw klanten op de hoogte houden. Dus kun je ze stuk voor stuk gaan mailen of bellen met de laatste updates. We kunnen je vertellen dat jouw klanten daar niet altijd op zitten te wachten. En nu? Bloggen. Jij kunt in een stuk van zo’n 300-600 woorden precies vertellen waar je mee bezig bent geweest. En wat jouw klanten kunnen verwachten. Misschien komt jouw nieuwe site online. Of krijg je nieuwe producten binnen op jouw webshop. Dat is relevante informatie die jij graag wilt delen met jouw doelgroep. Een andere reden om te gaan bloggen is vindbaarheid. Online vindbaarheid. De zoekmachines beoordelen jouw teksten, afbeeldingen en video’s (content) op originaliteit en juistheid. Schrijf jij dus nieuwe teksten in een blog wat echt uniek is? Dan kun je daar hoger op scoren wanneer mensen zoeken op de juiste woorden. Je kunt daarom van tevoren kijken op welke woorden er gezocht wordt en vervolgens hier een blog voor schrijven.

Originele teksten werken beter

We schreven het al even hierboven. Maar we menen het echt: originele teksten werken nou eenmaal beter. Als jij namelijk de teksten gaat kopiëren van jouw concurrenten, dan ben je niet zo goed bezig. Ten eerste omdat je de rechten schendt. Maar daarnaast omdat de grote zoekmachines als Bing, Yahoo en Google jouw teksten niet als uniek markeren. En dus komt jouw website niet bovenaan als mensen zoeken op die woorden in jouw teksten. En da’s natuurlijk zonde van de tijd en energie. Zorg daarom altijd voor de juiste zoekwoorden, het juiste verloop van teksten en originele, nieuwe teksten. Geef het eens een twist, we weten zeker dat jouw doelgroep en de zoekmachines daar vrolijk van worden.

Help, waar is de inspiratie?

Inspiratie kan af en toe lastig zijn. Daar hebben wij ook echt wel eens problemen mee. Gelukkig zijn er veel mensen met schrijftalent en kun je rustig rondneuzen op verschillende websites. Lees veel, doe onderzoek en kom uiteindelijk met jouw eigen teksten naar buiten. Kopiëren heeft geen zin, maar je zou wel inspiratie kunnen opdoen bij concurrenten. Je hoeft tenslotte het wiel niet opnieuw uit te vinden, toch? Precies.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van blogs of een zoekwoordenonderzoek? Laat het ons gerust eens weten. Dan gaan we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en waar we elkaar kunnen helpen. Zodat jij weer exclusieve en unieke content kan plaatsen voor jouw bedrijf.

Neem contact met ons op

Offerte aanvragen

Voor vragen of opmerkingen kun je ons via het contactformulier bereiken. Indien nodig zullen wij zo spoedig mogelijk een reactie terugsturen of telefonisch contact opnemen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.